دین نوشته های من

♥'•.¸✿ღ¸.•'♥ لا إلـــــﮧ إلاَّ اللـَّـــﮧ ♥ مُـــכـمَّــدْ رَسُـــــولُ اللـَّــــﮧ♥'•.¸ღ✿¸.•'♥

دین نوشته های من

♥'•.¸✿ღ¸.•'♥ لا إلـــــﮧ إلاَّ اللـَّـــﮧ ♥ مُـــכـمَّــدْ رَسُـــــولُ اللـَّــــﮧ♥'•.¸ღ✿¸.•'♥

سلام به وب نوشت من خوش اومدید امیدوارم تونسته باشم رصایتتون رو جلب کنم سعی میکنم وب نوشتم با بقیه ی وبلاگ های دینی متفاوت باشه و پیامم رو با زبان ساده و صمیمی به گوش خوانندگان برسونم یه درخواستی هم از شما دارم این که اگر دیدید مطلبی خلاف قرآن وسنت نوشتم بهم تذکر بدید.

  • ۰
  • ۰

سلام علیکم 

امشب یکی از دوستانم بهم اس ام اس داده بود و وفات رسول الله صلی الله علیه وسلم را تسلیت گفته بود جدا از بحث این که تاریخ صحیح وفات رسول الله صلی الله علیه و سلم 12 ربیع الاول است تسلیت گفتن را بعد 14 قرن از کجای قرآن و سنت یاد گرفته اند؟!! 


البته این نوع اس ام اس ها بیشتر برای تسلیت وفات خلفای راشدین فرستاده می شوند و از این طریق می خواهند به توهین هایی که به این بزرگواران می شود واکنش نشان دهند  در حالی که دارند مرتکب امری می شن که جایگاهی در شریعت ندارد .

تسلیت گفتن باید تا 3 روز و آنهم به شخصی که مصیبت بر او وارد شده باشد و جز این تسلیت دیگری در اسلام نداریم.


رسول الله صلی الله علیه و سلم می فرماید:

«من عملَ عملاً لیس علیه أمرنا فهو ردّ».

 «هرکس کاری کند که مطابق دین و سنت ما نباشد ،مردود است».


  • ۹۲/۱۰/۰۸
  • عبدالرحمن محمدی

نظرات (۸)

خدا خیرت بده اخی
پاسخ:
ممنونم برادرم 
الله متعال به شما هم جزای خیر بده
سلام.انسان فراموشکاره....این تعظیم شعاءر  برای یادآوری مداوم(که ما چه الگوهایی داشتیم..هدفشون چی بوده..)لازمه.خیلیم لازمه!
پاسخ:
ما هنوزم همین الگوها رو داریم نه اینکه داشتیم ولی برای دانستن هدف این بزرگواران تسلیت گفتن هیچ سودی ندارد مگر اینکه بشینیم تاریخ زندگی این بزرگواران رو بخونیم و درس بگیریم تازه خود این بزرگواران همگی بر ایجاد بدعت هشدار دادند

درسته!هنوز این الگوها رو خداروشکر داریم..(منظورم پیامبر عزیزمون (ص) بودن که..رحلت فرمودن)...ولی همچنان خداروشکر ...ما امام زمان (عج) رو داریم که دقیقا طبق امامان پیشین خود...و در اصل طبق گفته های جد گرامیشون پیامبر(ص)...الگوی ما هستن.شما درست میگین.نباید بگم "الگو داشتیم"..باید بگم "داریم"......درسته ظاهرا از بین ما رفتن ..ولی واقعا هستن!خود پیامبر (ص) فرمودن 2تا چیز گرانبها براتون میگذارم...یکی کتاب(قرآن)..یکی(اهل بیتم).....
اما تسلیت...چطور میگین هیچ سودی نداره؟شما وقتی یه عزیزی دارین..از شادیاش خوشحالین و از ناراحتیاش غمگین.(برعکس که نیست؟!!!!!)....حالا شما به من جواب بدین...تو این دنیا...از آدما...کی از پیامبرمون (ص) برامون عزیزتره؟...آدم چطور میتونه یه عزیزی رو از دست بده اما ناراحت نباشه؟!...ما تسلیت میگیم:یعنی :ناراحتیم.یعنی پیامبر (ص)رو دوست داریم.یعنی آهای مردم ..امروز که یه روز ناراحت کنندس...حواستون باشه به پیامبر فکر کنین...خودتونو مشغول کارای دنیایی نکنین.(بیشتر مغازه ها اینروزا تعطیله)....و همونطور که شما دوست عزیزم گفتین: تو مجالس روضه که میریم..(من خودم چن شب پیش رفتم)....سخنران زندگی پیامبر(ص) رو از کودکی تا بزرگیشون گفتن.از اهدافشون.از وظایفی که ما (مایی که ادعامونه مسلمونیم) نسبت به ایشون گفت....نمیدونم تا حالا تجربه داشتین یا نه...ولی آدم وقتی اشک میریزه که سرشار از احساسات شده باشه.اون موقعست که روحش آمادگی دریافت خیلی چیزا رو داره.حالا وقتی که تو مجلس پیامبر(ص) باشه...چه بهتر!...آره داداش..."تسلیت گفتن ..فقط یه کلمه نیست!پشتش هدفه برای یادآوری..."
پاسخ:
برادر گرامی الله متعال در سوره بقره آیه 156 می فرمایند : الذین اذا اصابتهم مصیبه قالوا انا لله و انا الیه راجعون یعنی صابران کسانی هستند که وقتی بر اونها مصیبتی وارد میشه میگن ما از آن خداییم و به سوی او بر میگردیم 
الله تعالی این گروه  رو تمجید کرده که در برابر مصیبت صبر میکنند نه اینکه گریبان پاره کنند و به سر وصورت خود بزنند همچنین رسول الله صلی الله علیه وسلم می فرمایند

 «لَیْسَ مِنَّا مَنْ لَطَمَ الْخُدُودَ، وَشَقَّ الْجُیُوبَ، وَدَعَا بِدَعْوَى الْجَاهِلِیَّةِ».

بخاری (1294).

«کسی که (هنگام مصیبت) به سر و صورت خود بزند و گریبانش را پاره کند و سخنان دوران جاهلیت را بر زبان بیاورد، از ما نیست».

در ضمن دوست گرامی...شما گفتین:"تسلیت گفتن باید تا 3 روز و آنهم به شخصی که مصیبت بر او وارد شده باشد"..........حالا برام سواله؟؟؟؟ یعنی شما خودتو صاحب این مصیبت نمیدونی؟!!!!!!پس چجور ادعای محبت به پیامبر ص رو دارین..

پاسخ:
برادر رضا کلام شما صحیح اما حالا 14 قرن گذشته و عزاداری در اسلام فقط سه روز هست و اسلام طبق آیه الیوم اکملت لکم دینکم کامل شده است و نیازی نیست ما بعد 14 قرن بیایم مسئله ای جدید را به آن اضافه کنیم بلکه از بدعت گذاشتن به شدت نهی شده است 
ادعای محبت الله و رسول تنها وتنها با تبعیت از رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم ثابت میشه همان طور که الله تعالی می فرمایند قل ان کنتم تحبون الله فاتبعونی یعنی ای رسول الله بگو اگر خدا رو دوست دارید از من تبعیت کنید.
در ضمن برادر ممنونم که از وبلاگم دیدن میکنید و نظر میذارید
منم ممنونم که وقت میذارین برا جواب.از آدمایی که دغدغه ی دین دارن خوشم میاد.چون اعتقاد دارم کسی که دین براش مهمه..و پرس وجو میکنه...اگه واقعا منصف باشه..خدا دستشو میگیره و یه جوری هدایتش میکنه که همه انگشت به دهن بمونن.من برا جوابایی که شما دادین..حرف دارم(: ایشالا امروز فردا میفرستم براتون......من همون رضای تو تذکرم.

فعلا
پاسخ:
بله درسته برادر این وعده ی الله تعالی است که می فرماید: من جاهد فینا لنهدینهم سبلنا 
منتظر هستم برادر
فکر کنم ساده ترین را برای فهمیدن درست یا غلط بودن یک چیز،
نگاه به سیرت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلم و صحابه است.
هیچ گاه پیامبر برای هیچ کس سالگرد و ماهگرد نگرفت
حتما میدونیم که حمزه رضی الله عنه به فجیع ترین شیوه شهید شد. اگر مراسم عزاداری بصورت امروزه و سالگرد، درست بود - پیامبر خدا اولین کسی بود که اینکارو میکرد - 
اصلا میشه یه کار خیر مونده باشه و به ما نگفته باشن!؟ هرگز 
این از سیرت رسوال الله و صحابه هم به تبعیت از ایشان چنین مراسماتی نداشته اند
هیچ کس از وفات بزرگان خوشحال نیست و عدم عزاداری منفافاتی با محبت به آنها نداره.
یک کلام : کسی که پیامبر رو پرستید، ایشان وفات نمود و هر نفسی باید مرگ را بچشد ولی کسی که خدا رو میپرسته، خداست زنده ای که هرگز نمیمیرد. 
بهتره بجای مشغول شدن به مراسمای اینچنینی > راه حق رو بفهمیم.

پاسخ:
جزاک الله برادر 
  • مسلم بن عقیل
  • السلام علیکم

    هرگونه نوحه و دادو فریاد و امثال این اعمال  جایی در اسلام ندارد وتنها گریه کردن مشروعیت دارد آن هم نه گریه ای که از روی  کفر و ناسپاسی باشد بلکه همان گریه ای که سیدنا رسول الله صلی الله علیه و سلم برای فرزدانش داشتن ، طبیعت انسان در همین است اما نوحه سرایی این عمل جاهلیه و احادیث صحیح در نهی از آن واقف هستند.

    اما تعزیه و تسلیت بعد از 14 قرآن ، اگر بنابر بر تسلیت یاداوری باشد اشکالی ندارد اما اگر ختم و مراسم و این چیزهایی که مذهب برادران شیعه وجود دارد چنین چیزی  جایز نیست اما صرفاً یاداوری این جایز است.

     از سیدنا رسول الله صلی الله علیه و سلم روایت شده  که فرمودند:

    إذا أصاب أحدکم مصیبة فلیذکر مصیبته بى فانها أعظم المصائب

    هرگاه  یکی از شما دچار مصیبتی شد ، پس یادکند وفات مرا ؛ زیرا آن بزرگترین مصیبت هاست.

    این حدیث را ابن سعد در طبقات الکبرای و دارمی در سنن با اسنا صحیح لکن مرسل روایت کردن و طبرانی در معجم الکبیر با اسناد ضعیف، برای آن شواهدی از حدیث سیده عائشه رضی الله عنها از سنن ابن ماجه با اسناد ضعیف روایت شده است که در مجموع حدیث از سیده عائشه و ابن عباس  و عبدالرحمن بن سابط  رضی الله عنهم روایت شده که هرسه طریق  ضعیف الاسناد هستند لکن از صریق مرسل صحیح روایت شده که باتوجه به این شواهد حدیث صحیح است . رجوع شود به سلسلة الاحادیث الصحیحة ح 1106 از آلبانی .

    با توجه به این حدیث یاداری  وفات آنحضرت  در هر قرنی و زمانی جایز است اما اینکه  شاید گفته بشه معین کردن آن در سالروز وفات آنحضرت صلی الله علیه و سلم جایز نیست این سخنی مردود است چرا که خود وفات انحضرت یکی از مصیبتهاست بر اهل ایمان و حدیث بر آن دلالت می کند. و چه مصیبتی بزرگتر از مصیبت آنحضرت صلی الله علیه و سلم.
    آمنت بالله و رسوله
    والسلام
    پاسخ:
    وعلیکم السلام ورحمه الله وبرکاته
    جزاک الله خیرا برادر مسلم بن عقیل

    اما قسمت پایانی مطلبتون برای من قابل قبول نیست رسول الله فرموده اند هروقتی مصیبتی بر شما رسید مصیبت من رو به یادتون بیاورید و زمان اون رو تعیین نکرده و نگفته تسلیت هم بگید بلکه گفته مصیبت من رو یادآور بشید فقط چون قطعا این مصیبت خیلی بزرگتر از مصیبت هایی است که بر ما می آید 
    اما این که میگید خود این روز وفات مصیبت بزرگیست به نظرم سخن جالبی نیست چون نبود رسول الله در میان ما فقط در آن روز نیست بلکه در کل زمان هاست و دوما تولد رسول الله صلی الله علیه وسلم هم در همان روز وفاتش بوده پس باید تبریک هم بگیم !!!
  • مسلم بن عقیل
  • السلام علیکم

    بله نکته صحیحی است چیزی که فرمودین لکن یاداوری مصیبت خاتم النبیین صلوات الله علیه خود تسلیت (تسکین و آرامش) است و عرض کرده بودم که مراسم و ختم و اعمالی این چنینی نباشد بله اگر چنین مراسمی انجام بشود چنین عملی منکر است خصوصاً مصادف با روز تولد آنحضرت هم است.

    در واقع تسلیت در اینجا تنها جنبه ی یاداوری دارد بله که خاص یک زمان نیست اما منع هم نشده و " ترک(سکوت) شیء توسط شریعت دلالت بر منع نمی کند"

     در کل  مسأله ی حادی نیست و جنبه ی فقهی دارد و اختلاف در این باب  مفتوح است.

    جزاک الله خیراً

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی